Túl részeg volt ahhoz, hogy megértse, hogyan kerülhetné el a börtönt

A Nógrád megyei rendőrök kedden kilenc körözött személyt fogtak el, közülük heten fogdába kerültek; a megyei célkörözési alosztály ezzel idén már 108 körözött embert talált meg.

Medve Judit, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: egy 52 éves karancslapujtői lakost azért vettek őrizetbe, mert erőszakkal közösült egy 16 éves értelmi fogyatékos lánnyal. A még februárban elkövetett bűncselekmény mostanra vált egyértelműen bizonyíthatóvá, a férfi akár nyolc év szabadságvesztéssel is büntethető.

Fogdába került egy 29 éves ózdi, jövedelem nélküli, magát bűncselekményekből fenntartó férfi is, aki januárban tört be családi házakba Mátraszelén, Nemtiben és Salgótarjánban, és összesen egymillió 250 ezer forint értékben tulajdonított el vagyontárgyakat. A férfi ellen több eljárás is folyamatban van az ózdi, az egri és az edelényi kapitányságon.

Egy 29 éves mátaverebélyi férfit autófeltörés és lopás miatt vettek őrizetbe, ő eddig tizenkilencszer volt büntetve, jelenleg is két büntetőügy van folyamatban ellene.

Egy fiatal lány mentálisan sérült állapotát használta ki egy 24 éves tereskei férfi, aki áprilistól különböző indokokkal félmillió forintot csalt ki a sértettből. A fiatalembert hétfőn jelentették fel, kedden pedig egy földúton fogták el a rendőrök. Ellene is több eljárás folyik hasonló bűncselekmények miatt.

Salgótarjánban fogtak el 23 éves szécsényi férfit, aki ellen egy év alatt hat különböző hatóság adott ki körözést vagyon elleni bűncselekmények miatt.

Négy embert azért kerestek, mert nem fizették a bíróság által kiszabott pénzbüntetést. Ketten ezt azonnal megtették kedden, miután a rendőrök elkísérték őket a postára. Kifizette tartozását egy 33 éves mátraverebélyi férfi is, de ő csak szerdán, így egy nap után távozhatott a balassagyarmati börtönből. Negyedikük őrizetbe került, mert bár a sajtóügyeletes szerint lehet, hogy lerótta volna a bírságot, de túlságosan ittas volt ahhoz, hogy megértse, milyen módon kerülheti el a börtönt.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.