Túl sokat szenvednek a libák, nem lesz belőlük pástétom

A brazíliai Sao Paulo képviselői betiltották a libamájpástétom előállítását, mondván a szárnyasok sokat szenvednek, amikor a levágás előtt megtömik és felhízlalják őket.

„A libamájpástétom csak a gazdagok előétele" – hangoztatta Laercio Benko, a törvény szerzője, aki szerint a francia csemegének semmilyen hatása nincs az emberi egészségre, ráadásul az előállítása miatt a szárnyasok rengeteget szenvednek.

Az állatvédők üdvözölték a tilalmat, néhány ismert brazil szakács azonban aggodalmának adott hangot. Egyikük Alex Atala nem érti, hogy hogyan dönthet egy város arról, mit esznek a lakói? Mi lesz ennek a vége – feszegette az egyikük, Alex Atala - írja a BBC

A Sao Paulo-i városi tanács egyébként ezentúl ötezer reálos (445 ezer forintos) bírsággal bünteti azokat az éttermeket és bárokat, amelyek a megszegik a most elfogadott tiltást.

A libamájpástétom készítését már több országban, köztük Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban és Argentínában is betiltották, de az árusítása szinte mindegyik országban engedélyezett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.