Milliárdos kártérítést követel, mert túl sok jég volt az italában

5 millió dollárt (1,3 milliárd forintot) szeretne kapni egy illinois-i nő, amiért a kávézó aránytalanul sok jeget használ az italaiban.

Stacy Pincus állítása szerint a Starbucksban kapható jeges kávék közel felét tulajdonképpen a jég teszi ki. A nő a keresetében azt állítja, hogy a cég így akarja megúszni, hogy valódi kávét kelljen felszolgálnia a vevőknek.  

Pincus szerint egy 7 deciliteres Venti jeges kávéból csak négy deciliter ténylegesen a kávé, a fennmaradó három decit a jég tölti ki. Azt is megjegyzi, hogy a kávézólánc forró italai általában kevesebbe kerülnek, mint a hidegek, annak ellenére, hogy több bennük a kávé, mivel nincs bennük jég.

A Starbucks elleni keresetben többek közt csalással, a fogyasztók megtévesztésével és jogalap nélküli gazdagodással vádolja a társaságot.

Kim Hong-Ji / Reuters

Szándéka szerint Pincus valamennyi olyan embert képvisel, aki az elmúlt 10 évben jeges kávét vásárolt a kávézóláncnál.

A Starbucks szóvivője a TMZ megkeresésére válaszolva abszurdnak nevezte a keresetet. „A vásárlóink megértik és elfogadják, hogy a jég a jeges kávék szükséges hozzávalója” – jelentette ki a szóvivő. Hozzátette, hogy a kávézó bármelyik italát kicseréli, amennyiben a vevő elégedetlen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.