Túl hosszú volt a várólista, megoperálta magát egy nagyatádi férfi

Megoperálta magát egy nagyatádi rokkantnyugdíjas, mert a lábában kialakult értágulat miatt már szörnyű fájdalmai voltak, a kórházi várólista viszont túl hosszú volt – tudta meg a sonline.hu.

Seres István másfél hónapja érezte először, hogy a jobb lábán egy ér ujjnyi vastagon kitágult, lüktetett. Elment a háziorvosához, aki adott neki beutalót a kaposvári kórház érsebészetére, de onnan hazaküldték azzal, hogy szeptemberben jöjjön vissza, előbb nem fog sorra kerülni.

A férfi viszont félt attól, hogy vérrög alakul ki, az eljut a tüdejébe vagy a szívébe és meghal, vagy hogy a lábába nem jut elég vér és végül amputálni kell majd. Ezért bement az orvos-igazgatóhoz, aki soron kívül adott neki augusztus 19-ére beutalót ultrahangra. Ez júniusban történt, de Seres István fájdalmai olyan erősek lettek, hogy nem bírta tovább. Három éve a hasfalából három vérrögöt távolítottak el, ekkor megfigyelte, hogyan zajlik egy ilyen beavatkozás, ezért arra az elhatározásra jutott, hogy megműti saját magát.

- Jóddal, borotvaszesszel sterilizáltam egy szikét, fertőtlenítettem a lábam is, amelyet elszorítottam combtőnél és térdnél, ha túl nagy lenne a vérzés, kötszerpólyákat is odakészítettem. Ezután egy injekciós tűvel kiszívtam a vért a lábamból. Óriási fájdalmaim voltak, de kibírtam. Az eredmény engem igazolt, mert egy egy centi vastag, 6-7 milliméter hosszú vérrögöt sikerült eltávolítanom a szervezetemből – állította a rokkantnyugdíjas.

A férfinak azóta nem dagad a lába, ám a műtéti terület begyulladt és a nyirokcsomói is megnagyobbodtak. Seres István hisz benne, hogy ezek a tünetek majd maguktól elmúlnak. Kontrollra a nagyatádi kórházba ment, ahol megállapították, hogy a vérkeringés a lábában már helyreállt.

lap által megkérdezett orvosok mind megdöbbentek az eseten és hangsúlyozták, senki ne kövesse ezt a példát, mert életveszélyes.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.