Tudományos málnaszörpparty a Közlekedési Múzeumban

Tudományos fantasztikus „retroparty” Neumann János nyomában címmel ingyenes szórakoztató előadásokkal, bemutatókkal, málnaszörpös-zsíroskenyeres after-partyval várja az érdeklődőket ma délután fél háromtól a Közlekedési Múzeum (XIV., Városligeti körút 11.). Belépődíj nincs, azonban a helyszín befogadóképessége miatt a részvétel létszámhoz, ezért regisztrációhoz kötött - téjékoztatta lapunkat az intézmény sajtóirodája.

A bemutatók, illetve előadások között szerepel a digitális zenei világ bemutatása. Mint arra a szerevzők rámutatnak, az 1980-as évek második felétől az informatika korábban soha nem tapasztalt mértékű átalakulásokat generál a zenében. Egyrészt, a muzsika az 1990-es évekre a digitális művészetek zászlóshajójává vált, másrészt nemcsak a zenekészítési, hanem a zenehallgatási szokások is teljesen mások, mint bő húsz esztendeje. Ma már bárkiből lehet alkotó, bármi bárhonnan hozzáférhető. De vajon nem zavaró, nem túl áttekinthetetlen ez a bőség? Erre lehet keresni közösen a választ.

Érdekes előadásnak ígérkezik a jelenlegi robotépítési lehetőségek bemutatása az amatőr szinttől az egyetemi kutatólaborokig. Emellett különleges számítógépes programokkal lehet ismerkedni, mint ahogy annak lehetőségével, hogyan lehet az infokommunikációt az életvitel szolgálatába állítani. Emellett felvillantják a játékkultúra szerepét és jelentőségét a személyi számítógép sikertörténetében.

A sok más érdekesség mellett filmvetítéssel és eklektikus zenés partival összekötött szakmai tárlatvezetés is lesz délután a Neumann-emlékkiállításon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.