Trump támogatói lebombáznák Aladdin városát is

A republikánus szavazók 30, a demokraták 19 százaléka lebombázná Agrabát – derült ki egy országos közvélemény kutatásból az Egyesült Államokban.

Agraba
Agraba

„Üdvözlégy Agrabában, a rejtelmek városában. A bűvölet honában, és a Jordán völgyének legragyogóbb bazárjában" – kezdi mondandóját udvarias köszöntés után az Aladdin Disney változatának kacatárus kereskedője, aki a történetet elmeséli.

Agraba az a város, ahol az 1001 éjszaka talán legismertebb meséjének Disney adaptációja játszódik. Ezt bombázná le nem elhanyagolható számú szavazó az Egyesült Államokban, csakhogy van itt egy kis baj: Agraba sosem létezett, csupán a Disney rajzolói alkották meg, inspirációul pedig Bagdad szolgált.

A The Independent azt írja, a Közpolitikai Közvélemény-kutató december 16-án és 17-én készített felmérésében 532 republikánus szavazó vett részt. Arra a kérdésre, hogy le kellene-e bombázni Agrabát, csupán a megkérdezettek 13 százaléka válaszolt egyértelmű nemmel, 57 százalék bizonytalankodott, a többiek határozottan úgy vélik, Agraba megérett a pusztulásra. Az is kiderült, hogy Donald Trump támogatói közül került ki a legtöbb (41 százalék) bombázáspárti, míg John Kasich reménybeli szavazói közül a legkevesebb.

Az sem mellékes amúgy (bár az Independent erre nem tért ki, az al-Dzsazíra viszont igen), hogy a demokrata szavazók 19 százaléka is úgy véli, Agrabát a földdel egyenlővé kellene tenni.

Miután a felmérés eredményeit nyilvánosságra hozták, a közösségi média is ráharapott a témára. Az #Agrabah hashtaget használva sok Twitter felhasználó gúnyolódik a válaszadók tájékozatlanságán, van, aki a földrajzoktatás azonnali reformációját követelik, mások belemennek a játékba és ironikus hangnemben érvelnek Agraba lebombázásának és a nyugati típusú demokrácia meghonosításának szükségessége mellett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.