Trendi mesefigurák

Gyerekkorunk kedvencei, úgy tűnik, sosem mennek ki a divatból. Bambi és a többiek újra hódítanak, mintáik fel-feltűntek a közel múltban a márkaboltok kínálatai között, de most különösen kiemelt szerepet kaptak, és még nagyobb tervezők munkái között láthatjuk őket, mint például a D&G legújabb, 2011 őszi/téli kollekciójában.

Bambi, a 101 kiskutya szereplői, Mickey egér - csak néhány olyan rajzfilmfigura, amiket újabban nem csak a képernyőn láthatunk viszont. Ha betérünk egy-egy ruházati üzletbe, szinte biztos, hogy találkozunk valamilyen híres mesefigurát ábrázoló ruhadarabbal vagy kiegészítővel. Egy Donald kacsás póló itt, egy Plútós pulóver ott - gyermekkorunk mesehősei újra berobbantak a divatba, és ezúttal nem csak a gyerekeknek szólnak, célközönségük elsősorban a fiatal vagy fiatalos felnőttek.

Szeptember 19-én ünnepelte 83. születésnapját a kultikus egér-figura, Mickey, mégsem kopott meg, még mindig ugyan olyan friss és mókás figura, mint annak idején a mesékben, újabban pedig pólókról, pulcsikról, táskákról és egyéb darabokról mosolyog ránk cimboráival együtt, mint a Hupikék törpikék, Plútó, Hófehérke ás a többiek.

– Ezek a minták fel-feltűntek a közelmúltban a márkaboltok kínálatai között, de most különösen kiemelt szerepet kaptak, és még nagyobb tervezők munkái között is láthatjuk őket, mint például a D&G legújabb, 2011 őszi/téli kollekciójában, vagy Jean-Charles de Castelbajacnál, akit ma az egyik legextrémebb tervezőnek tartanak." – meséli Cseh Éva stylist.

A szakértő véleménye szerint mesehősökkel díszített ruhákat hordani cseppet sem gyerekes vagy ciki, hiszen ezek a figurák mára már vonalakban és színekben meghatározott ikonokká nőtték ki magukat. – Természetesen nem egy üzleti tárgyalásra nyújtja az ideális viseletet, ellenben a mindennapjainkban, ha leszaladunk a boltba, elmegyünk moziba, vagy csak sétálni a parkba, mindenképpen egy kedves és mókás darabbal dobjuk fel megjelenésünket. Ráadásul, mivel mindenhol ott vannak (pólókon, táskákon, pulcsikon stb.), többféleképpen variálhatóak. Felvehetjük akár egy szép szövet zakó vagy kardigán alá ha pólón, vagy akár egy vékonyabb pulcsin szerepel a minta, vagy csak egyszerűen önmagában. – mondja Cseh Éva. A mesés ruhakölteményeknek tehát csak a fantázia szab határt.

Ráadásul nem csak Walt Disney közkedvelt alakjait választhatjuk, a magyar rajzfilmfigurák közül is kedvünkre válogathatunk a Sugarbird Mesekollekciójának köszönhetően. Annak sincs tehát akadálya, hogy valaki Mekk Eleket, Kukorit, Kotkodát vagy Gombóc Artúrt viselje.

Mickey egér népszerűsége töretlen
A visitor reacts as she hugs Disney character Mickey Mouse at Tokyo Disneyland in Urayasu, east of Tokyo April 15, 2011. Tokyo Disneyland reopened its popular theme park on Friday after a closure of about one month since the March 11 earthquake and tsunami. The prolonged shutdown was in part due to an unstable supply of power to the region. REUTERS/Issei Kato (JAPAN - Tags: DISASTER BUSINESS ENTERTAINMENT)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.