Idén a szőrös lábszár a menő

Beköszöntött a tél – lassan ideje elővenni a csizmákat. Íme, néhány tipp, mire figyeljünk, ha egy divatosabb darabot szeretnénk beújítani.

– Idén a fő szempont a kényelem és a funkció, ez annyit jelent, hogy sok-sok meleg és kényelmes csizma is került az üzletek polcaira – mondja Cseh Éva stylist.

Most imádjuk a szőröset, a prémeset, de hódítanak a hótaposók is. Utóbbiak kiváló választásnak bizonyulnak egy rohangálós napra, amikor az ember sok időt tölt kint a szabadban. – Idén prémes díszítéssel és fűzős változatban a legdivatosabbak – mondja a divattanácsadó.

Divatosak az egyszerűbb, belebújós csizmák is, akár lapos, akár platform-talpkialakítással, bőr, hasított bőr és velúr anyagokból egyaránt. Az egyszerűbb, de a csatokkal, különböző varrásokkal és prémes szegélyekkel díszítettek is nagyon trendik.

Színek tekintetében a fekete mellett bátran választhatjuk a barna különböző árnyalatait és a szürkét is.

Ami viszont kerülendő: – A western stílusú csizma és a yeti jellegű, hosszú szőr borította darabok, valamint a túlzottan hegyes orrú csizmák már kimentek a divatból – mondja Cseh Éva.

Bátran válasszunk tehát magasabb szárú bőrbakancsot, bokacsizmát, lovaglócsizmát, de ne riadjunk vissza a szőrösebb daraboktól sem – a szőrös láb idén nemhogy ciki, hanem kifejezetten divatos.

 

Egy John Galliano-darab.
A model presents a creation by British designer John Galliano for French fashion house Dior as part of his Fall-Winter 2011/2012 women's ready-to-wear fashion collection during Paris Fashion Week March 4, 2011. REUTERS/Benoit Tessier (FRANCE - Tags: FASHION)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.