„Tréfából” légpisztolyt dugott társa végbelébe a baranyai péktanuló

Két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a Baranya megyei péktanuló, aki másfél éve az egyik sütőüzemben nagy nyomású sűrített levegős légpisztolyt dugott egy társa végbelébe – írja a hirtv.hu.

A fiatal azt mondta, csak meg akarta tréfálni azt a társát, akit két másik tanuló lefogott, miközben ő egy 6 bar nyomású, sűrített levegővel működő és takarításra használt pisztolyt dugott a végbelébe egy pécsi sütőipari üzemben. A sértettet a földre nyomták, levetkőztették, lábait szétfeszítették, majd a pisztoly csövét a végbélnyílásába helyezték és működésbe hozták. A fiú nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de szakértők szerint sokkal nagyobb baj is lehetett volna.

Az elsőrendű vádlott, S. János a bíróságon azzal védekezett, hogy nem gondolták előre a következményeket, és csak viccelődni akart azzal, hogy társukat „fel kell fújni”.

Antal Gábor, a Pécsi Törvényszék bírája viszont nem volt tréfás kedvében az ítélet kihirdetésekor. „Az indok, ami motiválta a három vádlottat, aljas. Erkölcsileg mélyen elítélendő. A sértettet emberi mivoltában mélyen megalázta, súlyos lelki sérülést is okozott és okozhatott is. A sértett pszichológusra is szorult. A cél és a tett mélyen felháborító, nem is kérdéses az aljas indok” – szólt az ítélet indoklása.

Az ügy másod- és harmadrendű vádlottjai, akik a fiút lefogták, szintén felfüggesztett börtönbüntetést kaptak. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész három nap gondolkodási időt kért a fellebbezés eldöntésére. A vádlottak és védőik elfogadták az ítéletet.

Néhány éve a Beremendi Cementgyárban történt hasonló bűncselekmény. Akkor a sértetten életmentő műtétet kellett végrehajtani – emlékeztet a portál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.