Tragikus csecsemőhalál a Szent Imre kórház pszichiátriáján

Az önkívületi állapotban sikoltozó nőt függönnyel választották el a többi betegtől. A kórteremben szülte meg kisfiát. A kórház szerint a baba halva született, egy szemtanú viszont azt mondta, a kicsi felsírt, amikor világra jött.

Tragikus körülmények között meghalt egy csecsemő szerdán a Szent Imre kórház pszichiátriáján – írja a Blikk. A lap cikke szerint az osztályon fekvő betegek órákon át hallgatták a vajúdó anya sikoltozását, akit függönnyel választottak el a többiektől. Amikor a függönyt az egyik ápoló elhúzta, az „Úristen, segítsetek! – kiáltással riasztott.

Fotó: Szabó Bernadett / Népszabadság/archív

Ekkor – idéz a Blikk egy szomszéd kórteremben fekvő szemtanút – többen is rohantak, elkezdték újraéleszteni a babát, nyomták a mellkasát, aztán egy kicsit „megveregették” a testét, az osztályvezető főorvos szerint azonban a kisfiú halva született, ezért sem segíthettek rajta. – A gyermeket az édesanyja holtan hozta világra, ezt a belső vizsgálat is alátámasztotta – mondta a Blikknek dr. Ferencz Csaba. Az ennek az állításnak ellentmondó szemtanúi vallomás szerint a baba felsírt, amikor világra jött.

A kórház területén a B épületben lévő zárt osztálytól mind­össze néhány méterre, az A épületben található a szülészet, ezért is tűnhet érthetetlennek, miért nem tolták át azonnal az órák óta vajúdó nőt ide. Ferencz szerint azért nem tették, mert a betegnek nem ez volt a „vezető kórképe”, vagyis másodlagos volt az, hogy állapotos.

A kórház vezetősége csaknem egy nappal később, szerda délben hívta a rendőrséget bejelenteni, hogy a pszichiátriai osztályon meghalt egy újszülött. Kora délután már nyomozók és helyszínelők lepték el a kórházat, hogy kiderítsék, hibázott-e valaki a szülésnél. A rendőrség végül közigazgatási eljárásban kezdte vizsgálni a tragikus végű szülést, ami annyit jelent, hogy nem gyanakszanak bűncselekményre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.