Továbbra is életveszélyben van a Nagykovácsiban balesetet szenvedett csecsemő

Még mindig nincs túl a közvetlen életveszélyen az a hat hónapos kislány, aki szombaton Nagykovácsiban balesetben sérült meg és vittek a Heim Pál Gyermekkórházba - tájékoztatta az intézmény főigazgatója hétfőn az MTI-t.

A Pest megyei Nagykovácsiban egy személyautó és egy autóbusz ütközött össze, a balesetben két nő és legsúlyosabban egy csecsemő sérült meg.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szombaton azt közölte az MTI-vel, hogy a két nő súlyos, egyebek mellett fej- és hasi sérülésekkel került a budapesti Honvédkórházba, míg a csecsemőt mentőhelikopter vitte a Heim Pál Gyermekkórházba.

A kislányt már a helyszínen mesterségesen kellett lélegeztetni, és más életmentő beavatkozásokra is szükség volt. Annak érdekében, hogy mielőbb elláthassák a kórházban, a csecsemőt szállító helikopter az Üllői úton szállt le - tette hozzá az OMSZ szóvivője.

Nagy Anikó, a kórház főigazgatója korábban elmondta, hogy a kislány még szombaton idegsebészeti műtéten esett át, ezzel stabilizálták az állapotát. Vasárnap kontrollt, idegsebészeti, valamint CT-vizsgálatot végeztek nála.

A csecsemő jelenleg is lélegeztetésre szorul, még mindig nincs túl a közvetlen életveszélyen. Mivel a kritikus 72 óra még nem telt el, a szükséges kezeléseken kívül az "időtényezőn" is sok múlik - magyarázta a főigazgató.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.