Tovább tart megépíteni a hadihajómodellt, mint az eredetit

Hosszabb ideig tart majd a rajongóknak megépíteni egy XVII. századi brit hadihajó modelljét, mint amennyi ideig az eredeti készült, pedig a modell csak 110 centis, míg az eredeti 92 méter hosszú volt.

Az időhátrány oka, hogy a modell elemeire csak egy hetilap számainak megvásárlása révén tehetnek szert a modellezők, a lap pedig 135 számra aprózza el az adagolást. Ez két év és 7 hónap, míg az eredeti hajó 22 hónap, azaz 1 év 10 hónap alatt készült el.

Az 1637-ben vízre bocsátott Sovereign of the Seas (Tengerek Fejedelme) nevű hajóról van szó, amely I. Károly brit király megbízásából készült, és amelyet a XVII. század legütőképesebb hadihajójának kiáltottak ki. Méretét tekintve a legnagyobb volt: bő 90 méteres hosszával focipályányi. A modell az eredeti 1/84-ére kicsinyített mása, 110 centi hosszú, 90 centi magas és 40 centi széles.

A hetilap amúgy vadonatúj, és címét a hajótól kölcsönözte. A Sovereign of the Seas első példánya 1 penny híján 2 fontért (700 forintért) kapható, a továbbiak azonban ennek háromszorosáért, így egy hajómodell végül több mint 800 fontba (280 ezer forintba) kerül - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.