Törölni kell az exről készült meztelen fotókat

A német szövetségi legfelsőbb bíróság arra kötelezte a volt barátnőjéről korábban felvételeket készítő férfit, hogy törölje le a fényképeket és videókat, mivel ezek sértik a nő magánélethez való jogát.

A bíróság szerint akkor sem lehet a férfi tulajdonában volt barátnőjéről készült meztelen fotó vagy videó, ha ezeket nem kívánja nyilvánosságra hozni. Ugyanis noha a nő egykor valóban beleegyezett, hogy a szerelmi légyottjaikat videóra vegye a fotográfusként dolgozó férfi, és modellt állt neki meztelenül, hozzájárulása abban a pillanatban megszűnt, hogy a kapcsolat véget ért – írja a BBC.

A bíróság indoklása szerint mindenkinek joga van eldönteni, kinek enged bepillantást a szexuális életébe, azonban azzal, hogy a férfi megtartotta a kompromittáló felvételeket a szakítás után is, bizonyosfajta "manipulatív hatalommal" bír a volt szerelme felett.

Hogy hogyan bizonyosodnak meg arról, hogy a férfi valóban mindent kitöröl, nem tudni.

A BBC megjegyzi, hogy Németországban vannak a legszigorúbb adatvédelmi törvények, az úgynevezett bosszúpornó pedig idén február óta bűncselekménynek minősül Nagy-Britanniában, és ugyanez a helyzet Izraelben is. Az elmúlt néhány évben több amerikai állam is törvénybe iktatta, hogy szabadságvesztés jár azért, ha valaki egy régebbi házi szexvideóját vagy pikáns fotókat tesz fel a világhálóra, hogy elégtételt vegyen egykori partnerén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.