Torlódás várható a nagylaki átkelőhelynél

Várakozóhelyeket jelölt ki a rendőrség a Románia irányába tartó kamionok számára Szeged környékén; a 7,5 tonna feletti össztömegű tehergépjárművek a rendkívüli havazás miatt hétfőn déltől nem léphetnek román területre a nagylaki átkelőnél - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség lezárja az 502-es utat - a régi 5-ös és 55-ös főutat összekötő mellékutat, ahol a Románia felé tartó kamionokat várakozhatnak. További teherautókat helyeznek el az 5-ös főút melletti kamionparkolóban, továbbá az M5-ös és M43-as autópályák pihenőhelyeiben, valamint a 43-as főút magyarcsanádi kamionparkolójában - közölte Szenti Szabolcs.

A román hatóságok a rendkívüli havazás miatt a 7,5 tonna feletti össztömegű tehergépjárművek előtt hétfőn lezárták a nagylaki és a gyula-varsandi határátkelőhelyet - tájékoztatta a rendőrség korábban az MTI-t.

A román fél tájékoztatása szerint a rossz időjárási körülmények miatt országuk területén egyes útszakaszokon forgalomkorlátozást vezettek be. Az intézkedés érinti többek között a nagylaki határátkelőhelyet, hétfőn helyi idő szerint 10:30-tól ott a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű teherautók nem léphetnek be Románia területére.

A forgalomkorlátozás miatt torlódásra lehet számítani a román-magyar határátkelőhelyek környékén.

A tájékoztatás szerint a korlátozásokat az időjárás függvényében fogják feloldani a román illetékes szervek.

A román országutak kezelésével megbízott állami társaság hétfőn közölte, hogy több nyugat-romániai és erdélyi útszakaszon tilos közlekedniük a 7,5 tonnánál nagyobb teherautóknak. A korlátozás helyi idő szerint fél tizenegykor lépett érvénybe, és a DN7 jelzésű országút Nagylak (Nadlac) és Déva, a DN13 jelzésű út Marosvásárhely (Targu Mures) és Brassó, a DN79 jelzésű út Nagyvárad (Oradea) és Arad, a DN76 jelzésű út Nagyvárad és Püski (Simeria), valamint DN1 jelzésű út Kolozsvár (Cluj) és Szászsebes (Sebes) közötti szakaszait érinti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.