Tompai hármas gyilkosság: még mindig helyszínelnek

Péntek este is tartott a bűncselekmény nyomainak rögzítése a Tompán két nappal korábban történt hármasgyilkosság helyszínén - közölte a rendőrség.

Minden nyomot vizsgálunk, de egyelőre semmi nem mutat arra és nincs olyan információ, hogy a szerdán történt gyilkosságokat elkövető tettesek a házból elvitt személygépkocsival Szerbiába mentek volna - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A gyilkosság helyszíne
Tompa, 2009. november 5. Egy macska ül a nyomokat jelző táblák előtt, egy Tompához közeli tanya istállójánál. Hármasgyilkosság történt Tompán, ahol egy 65 éves férfit találtak vérbe fagyva, majd a tanyához tartozó istállóban egy személyautó csomagtartójban bukkantak rá 63 éves megölt feleségére és 41 éves lányára. Meg nem erősített információk szerint a férfit agyonverték, a két nőt pedig leszúrták. MTI Fotó: Ujvári Sándor

A gyilkosság helyszíne közel van a szerb-magyar zöldhatárhoz, valamint a tompai határátkelőhöz is. A határátkelőn keresztül senki sem tudja elhagyni az országot megfelelő okmányok nélkül, mert minden kilépő és belépő gépkocsi utasait, valamint a jármű adatait szigorúan ellenőrzik a rendőrök a schengeni előírásoknak megfelelően. A zöldhatáron sem lehet személygépkocsival átmenni, mert árkok vannak, melyeken a személyautó nem tud áthajtani.

Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy hozzátette: a nyomozás iránya függ attól, hogy a helyszíni szemle alapján talált nyomokból és bűnjelekből milyen következtetéseket tudnak levonni. Csak a helyszíni szemle befejezése után derül ki, hogy a házból mit vittek el a tettesek.

Az MTI tudósítója telefonon megkeresett egy helyi lakost, aki jól ismerte a családot. A neve elhallgatását kérő tompai lakos véleménye szerint nagy a valószínűsége annak, hogy rablógyilkosság történt, mert az egykor lovaspanziót és kertészetet is működtető tulajdonos köztiszteletben álló személy volt, akiről nem tudták, hogy ellensége vagy haragosa lett volna. A család korábban komoly bevétellel rendelkezett a vállalkozásból, de jelenleg is rendezett körülmények között élt.

A tulajdonos korábban Kelebia alpolgármestere volt, majd Tompára költözött és a vállalkozását építette. A férfi az utóbbi években szinte teljesen visszavonultan élt, megromlott egészsége miatt nehezen tudott közlekedni. Szinte kizártnak tartják a településen, hogy üzleti elszámolás áldozatává vált volna a család. A faluban elterjedt, hogy brutális kegyetlenséggel végeztek az áldozatokkal, ami a falubeliek szerint nem profi gyilkosokra vall.

A családfő meggyilkolt lányának a férje dolgozott, két gyereke iskolában volt a bűncselekmény idején ezért menekültek meg.

Nem találják az autót

Szerdán délután talált rá Tompa külterületén, a zöldhatárhoz közeli, egykor lovastanya céljára épített kétszintes házban lánya a holtan fekvő 65 éves édesapjára. A kiérkező háziorvos az elhunyton bántalmazás nyomait találta, ezért értesítette a rendőrséget. A rendőrök elkezdték keresni az elhunyt hozzátartozóit. Az ingatlan egyik melléképületében, egy személygépkocsi csomagtartójában találtak rá az elhunyt férfi 62 éves feleségének és másik, 41 éves lányának a holttestére, akin szintén bántalmazás nyomait találták.

Az ingatlanról eltűnt egy HYP 860 forgalmi rendszámú, 290E típusú szürke színű Mercedes személyautó is, melynek körözését elrendelte a rendőrség, de még nem sikerült az autó nyomára bukkanni.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya több emberen elkövetett emberölés gyanúja miatt indított eljárást, ismeretlen tettesek ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.