Tömegpánikot okozott a részeg DJ

Tele volt a táncparkett a forró hangulatú szinglipartin, ám a DJ úgy gondolta, lehet ezt tovább is fokozni. Az ötlete a tűzoltó készülékkel meglehetősen rosszul sült el, pánik tört ki, sokan megsérültek.

Az eset a bajorországi Vohenstraußban történt a szombatról vasárnapra virradó éjjel. A telt házas bulit a városházán tartották. A fellépő egy bizonyos DJ Michael B. volt, aki mintegy 450 vendégnek szolgáltatta a talpalávalót. A lemezlovasnak hajnali kettő előtt támadt az az ötlete, hogy valami igazán nagy durranással fokozza a hangulatot, ezért magához vette az egyik tűzoltó készüléket, és a táncolókra célzott vele.

A parketten azonnal pánik tört ki. Az emberek szeme és szája telement a finom porral, sokan le is tüdőzték azt. A bulizók egymást taposva rohantak ki az utcára, többen hívtak segítséget telefonon is, aminek az lett az eredménye, hogy a mentőszolgálat és a tűzoltóság nagy erőkkel, védőfelszerelésben kivonult a helyszínre, mivel úgy hitték, hatalmas tűz tombol, vagy robbanás történt.

Bár gyorsan kiderült, hogy ekkora bajról szó sincs, a mentősöknek azért volt dolga bőven: tizennégy vendéget kórházba kellett szállítani, hatot helyben láttak el. Egy lány az eszméletét is elveszítette a belélegzett por miatt.

Andreas Herlt, a városi rendőrség főfelügyelője a BILD német bulvárlapnak elmondta: „Az áldozatok légzőszervi problémákról, keringési zavaroktól és ízületi sérülésektől szenvedtek, volt, aki pánikrohamot kapott. A férfi, aki beindította a tűzoltó készüléket, a DJ volt. Ellene súlyos testi sértés miatt indult eljárás. Emellett a városháza leltárához tartozó berendezésben is kár esett."

Michael B. egyébként maga is könnyebben megsérült, ugyanis megbotlott és elesett, amikor menekülni próbált. Tettét bizonyítja a terem biztonsági kamerájának felvétele. A rendőrség szerint részeg volt, amikor váratlanul „remek” ötlete támadt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.