Tömegével rendelték a hibás koporsókat

Hűtlen kezelésért két év tíz hónap börtönre ítélte a bíróság R. Ernőt, a Pécsi Temetkezési Kft. volt igazgatóját, mivel a férfi 46 millió forintos kárt okozott az általa irányított cégnek. A baranyai megyeszékhely önkormányzatának tulajdonában lévő kegyeleti céget 2007-től vezette R. Ernő.

A Pécsi Törvényszék ítélete szerint a kft. az igazgató ismeretségi körébe tartozó cégektől munkákat rendelt, és az indokoltnál lényegesebben többet fizetett. Például a fűnyírásért – mivel nagyobb területet számoltak el – 20 millióval magasabb volt a számla. A megrendeléseket R. Ernő egyik barátjának a cégén keresztül intézte a temetkezési kft., s ez a cég munka nélkül jutott pénzhez.

Utóbbi vállalkozás vezetőjét, L. Józsefet is bűnösnek találta a bíróság, rá két évet rótt a kedden kihirdetett verdikt. Az ügyészség és a vádlott három nap gondolkodási időt kért, így az ítélet még nem jogerős. A most első fokon befejeződött ügy 2009-es kirobbanásakor politikai felhangot kapott, hisz R. Ernő tagja volt a Pécset irányító MSZP városi elnökségének. 2009 májusában, időközi választáson a fideszes Páva Zsolt lett Pécs polgármestere, és az új városvezető – néhány szocialista képviselő átállásával – többséget szerzett a közgyűlésben.

Nem sokkal később kiderült, hogy a temetkezési kft. megvásárolt 630 koporsót szociális temetkezés céljaira, holott ilyen típusú temetést évente 80-100-at tartottak Pécsen. Az is kiderült, hogy e koporsók alkalmatlanok. Ezt követően további szabálytalanságokat találtak a kft. gazdálkodásában, ezért felmentették posztjáról R. Ernőt, és Páva feljelentette a kirúgott igazgatót.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.