Tömeges állatpusztulás A hobbit forgatásán

Állatvédők tiltakoznak, amiért A hobbit című film forgatása alatt 27 állat pusztult el, elsősorban a nem biztonságos körülmények miatt. A állatokra felügyelő farmerek állítják, ők többször szóltak emiatt, de hiába.

A lovászok elmondása szerint a farm, ahol az állatokat tartották, tele volt "halálos csapdákkal": víznyelőkkel, meredek szirtekkel - írja a Huffington Post.

A hobbit - Váratlan utazás : nálunk december 13-án kerül a mozikba
A hobbit - Váratlan utazás

A Peter Jackson szóvivője hétfőn elismerte, hogy lovak, kecskék, valamint csirkék és egy birka is elpusztult a Wellington környéki farmon, ahol mintegy 150 állatot tartottak a háromrészes film felvételei során, de azt is hangsúlyozta, néhányan természetes halált haltak.

Matt Dravitzki elismerte, két ló halála elkerülhető lett volna, a produkciós cég a történtek után azonnal megtette a megfelelő lépéseket a körülmények javítására.

Az Associated Press újságírói felkeresték a Wellington környékén található farm néhány munkatársát, akik elmondták: többször is elmondták, hogy az állatok tartásának körülményei nem megfelelőek, azonban hiába. Most azért álltak a nyilvánosság elé, hogy a jövőben hasonló ne történhessen meg. Chris Langridge 2010 novembere és 2011 februárja között dolgozott a forgatáson. Mint mondja, a Rainbow névre hallgató póni pusztult el elsőként, akinek eltörött a gerince. Ebbe ugyan nem halt bele, de muszáj volt elaltatni. Doofus, a másik ló megsérült egy vívós jelenetnél, a lábát sértette fel a tőr. Langridge pedig a történtek után felmondott.

Johnny Smythe jóval azt követően kezdett ott dolgozni, hogy Langridge elment. Ő a Claire névre hallgató ló pusztulásáról számol be, mely elmerült a vízben, miután elesett. Több kecskét és birkát temetett el, mikor pedig szóvá tette, hogy nincs ez rendben, kirúgták, 2011 októberében.

A hobbit: Váratlan utazás című filmet november 28-án mutatják be Wellingtonban, majd decemberben érkezik a mozikba világszerte. A filmet december 13-tól vetítik a magyar mozik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.