Tom Cruise nem bír a Toy Story 3-mal

Tom Cruise új akciófilmje messze nem érdekelte annyira az észak-amerikai nézőket a hét végén, mint a második hete játszott Toy Story 3, amely ismét a kasszasikerlista élén végzett.

A Pixar animációs stúdió sikerszériájának legújabb háromdimenziós meséje 59 millió dollárt (13,5 milliárd forintot) söpört be a jegypénztáraknál péntektől vasárnapig. A Disney-családhoz tartozó stúdió becslése szerint ezzel bemutatása óta 226,6 millió dollárra (51,8 milliárd forintra) emelte észak-amerikai bevételeit.

A produkciót időközben világszerte 32 országban mutatták be, és már a tengerentúli bevételek is elérték a százmillió dollárt, pedig a futball-világbajnokság miatt az európai piacon jószerivel még meg sem kezdték forgalmazását.
Az észak-amerikai lista második helyét Adam Sandler Nagyfiúk című vígjátéka szerezte meg 41 millió dolláros (9 milliárd forintos) jegyeladással. A kritikusok szokás szerint földbe döngölték a sztár újabb mókáját, de a rajongók több mint tíz éve töretlenül kitartanak a mulattató mellett, és utóbbi tíz filmje mind jóval 30 millió dollár felett debütált premierhétvégéjén hazai pályán.

Bár Paul Dergarabedian boxoffice-elemző szerint Tom Cruise vitathatatlanul minden idők egyik legnagyobb sztárja, még mindig nem sikerült visszanyernie a közönség bizalmát. Sokan nézik rossz szemmel a szcientológia iránti elkötelezettségét, és azt sem tudják elfelejteni neki, hogy két évvel ezelőtt bohócot csinált magából Oprah Winfrey beszélgetős műsorában, amikor a kanapén ugrálva kiáltotta világgá, hogy szerelmes.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Ezek a dolgok nyilvánvalóan hatottak a karrierjére - mondta Dergarabedian, aki szerint a 48 éves színész Kéjjel-nappal című új akciófilmje elég gyengén szerepelt a mozipénztáraknál. Mindössze 20,5 millió dolláros (4,7 milliárd forintos) bevétellel nyitott, aminél még annak idején Valkűr című második világháborús drámája is többet keresett premierhétvégéjén.

A 20th Century Fox vezetői azonban bíznak a 107 millió dollárból (24,4 milliárd forintból) forgatott produkció sikerében; Chris Aronson forgalmazási elnökhelyettes szerint az "okos közönségnek" szánt film hosszú távon meg fogja téríteni a befektetett bizalmat (és pénzt).

A hétvégi lista első öt helyezettje közé még a The Karate Kid című Jackie Chan-es film és A szupercsapat című akciófilm tudta beverekedni magát, előbbi 15,4 millió dolláros (3,5 milliárd forintos), utóbbi hatmillió dolláros (1,4 milliárd forintos) bevétellel.

A boxoffice-elemzők továbbra sem elégedettek az idei nyár mozis teljesítményével. A szakértők a szerdán a mozikba kerülő Alkonyat-sorozat újabb epizódjától, a Napfogyatkozástól várják az üzlet fellendülését.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.