Tom Cruise kiborult a szcientológia-ellenes filmen

A Joaquin Phoenix főszereplésével készült The Master a készítők szerint nem a szcientológia nagymesteréről, L. Ron Hubbard szól, Tom Cruise mégis alaposan kikelt magából a film miatt.

A The Master egy Lancaster Dodd nevű sci-fi író történetét meséli el, aki az ötvenes években vallást alapít, majd több milliárd évre köt szerződéseket az emberek lelkéért. Paul Thomas Anderson, a film írója és rendezője állítólag megmutatta művét Tom Cruise-nak, aki nemtetszését fejezte ki a filmmel kapcsolatban.

Tom Cruise és Dakota Fanning a Világok harcában
Tom Cruise és Dakota Fanning a Világok harcában

A frissen elvált színész már régóta a szcientológia lelkes követője, de a nyilvánosság előtt csak néhány éve vállalja. Amint kiderült, hogy a TomKatként becézett házaspár szakított, a bulvárlapok rögtön Tom vallását kiáltották ki válóokként. A lapok azt is tudni vélték, Katie Holmes nem akarta, hogy hatéves kislánya, Suri szcientológusok között nőjjön fel.

Már a találgatás is megindult az új feleség személyére, egyesek azt is tudni vélik, hogy a színész egyháza máris talált valakit, aki tökéletes lenne a sztár számára. Az "új" ara, a 27 éves Yolanda Pecoraro egzotikus külsejű és nem mellékesen gyerekkora óta szcientológus, így Tomnak ideális felesége lehetne.

Cruise azonnal ugrik, ha bántják szeretett egyházát

Az 50 éves filmsztárt – egy brit lapértesülés szerint – ráadásul kivételes igehirdetőnek tekinti az egyház vezetése. Szerintük Cruise kiválasztott, aki a tanok hirdetésére hivatott, és a jövő nemzedékei majd ráébrednek, hogy igazat beszélt.

A sokat bírált vallás alapítója, L. Ron Hubbard hivatásos regényírói pályafutása 1933 tavaszán kezdődött, hat év alatt több mint 100, sci-fi témájú regényt, novellát és kisregényt írt. 1994-ben posztumusz irodalmi Ignobel-díjat – az eredeti díj paródiáját – kapott Dianetika című könyvéért, az indoklás szerint a munka "rendkívül hasznos mű az egész emberiség számára, de neki mindenképpen".

A szcientológia szerint a gonosz Xenu 75 millió évvel ezelőtt az egész Galaxisból sok milliárd űrlényt fogdosott össze, lefagyasztotta őket, űrhajókkal a Földre hozta őket, és itt egy vulkánba dobta a őket, a vulkánt pedig felrobbantotta. Az űrlények kiszabaduló lelkeit egy speciálisan e célra épített "lélekszívóval" fogta fel, majd a fogoly lelkeket "agymosásnak" vetette alá, majd szabadon engedte őket. Az űrlények lelkei, a thetánok később az evolúció során az emberi lényekben találtak otthonra.

A film trailere:

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.