Tolvajt fogott az okostelefon

Maga vezette nyomra a rendőrséget a Szigeten eltulajdonított okostelefon.

B. Ádám a gyanú szerint a múlt héten a Sziget-fesztiválon lenyúlta egy olasz vendég értékes mobiltelefonját. Önkéntesként dolgozott a Szigeten, ahol 8-án egy becsületes megtaláló leadta neki a készüléket. Ő azonban meg sem kísérelte felkutatni a telefon jogos tulajdonosát.

A 25 éves önkéntes úgy döntött, megtartja a telefont. Csak azzal nem számolt, hogy a készülék olasz tulajdonosa korábban egy olyan ingyenes programot telepített a telefonjára, amely a készülék bekapcsolásakor – függetlenül attól, hogy már kicserélték benne a SIM kártyát – fényképfelvételt készít arról a személyről, akinek a kezében van és GPS koordináták kíséretében azt továbbítja a tulajdonos által előre megadott e-mail címre.

A rendőrség az eset kapcsán nem nevezte meg a nyomravezető alkalmazást, de feltételezhető, hogy a Prey, vagy egy azzal azonos rendeletésű alkalmazásról lehet szól.

Az alkalmazásnak köszönhetően már nem volt nehéz dolguk a modern technika kínálta lehetőségektől nem idegenkedő rendőröknek: miután a sértett Szigeti rendőrőrs munkatársainak átadta a feltételezett tolvajról készült fotókat és tartózkodási helyének pontos GPS koordinátáit, az óbudai járőrök augusztus 11-én késő este a Szigeten elfogták, majd előállították a tettest.

A külföldi sértett így már okostelefonjával térhetett haza Olaszországba. B. Ádámmal szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.