Tolvajok jártak a ráckevei HÉV és az 51-es villamos vonalán

Kábelt loptak a 6-os (ráckevei) HÉV és az 51-es villamos vonaláról ismeretlenek péntek hajnalban. A kár mintegy 2,4 millió forint.

A 6-os HÉV vonalán a Duna hídnál loptak el 200 méter úgynevezett betáplálási kábelt 1,8 millió forint értékben, az 51-es villamos vonaláról pedig 70 méter kábel tűnt el, ennek értéke 600 ezer forint. A villamos forgalmában nem okozott fennakadást a lopás, de a HÉV-szerelvények a hajnali órákban csak egy vágányon tudtak közlekedni az érintett szakaszon, később pedig áramkorlátozást kellett bevezetni.

A BKK ezúttal is kérte, ha bárkinek érdemi információja van a lopásokkal kapcsolatban, akkor hívja a rendőrséget vagy a BKK Infót (+36/1 258-4636). A kábellopások visszaszorításáért és a tolvajok kézre kerítéséért Vitézy Dávid, a BKK és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója augusztusban nyomravezetői díjat, 250 ezer forintot ajánlott fel azoknak, akik értékelhető felvilágosítást adnak a tolvajokról, 500 ezer forintot pedig azoknak, akik olyan felvásárlókról adnak használható adatokat, akik úgy is átvesznek rézvezetéket, hogy nem bizonyosodnak meg az eredetéről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.