Tökön rúgta riválisát az államfő

Találó rúgással avatta fel Evo Morales bolíviai elnök az új La Paz-i futballpályát. Az eset önmagában nem is lenne szokatlan, ha nem arról lenne szó, hogy Evo Morales egy ellenzéki kollegája hímtagját rúgta telibe.

A világsajtóba is bekerült, hogy a focit kedvelő Evo Morales bolíviai elnök vasárnap a La Paz-i Zapata stadion avatóján rendezett mérközésen lesérült. Morales, aki diplomáciai kérdést csinált abból, hogy az Andok- fennsíkján, akár három-négyezer méter magasságban is Bolíviának joga legyen nemzetközi mérközéseket játszania, ezúttal a hírügynökségi jelentések szerint nem a sportszerűségből mutatott példát.

A műfüves focipálya avatóján barátságos mérközést játszott az elnök csapata a főváros, La Paz polgármesterének, Luis Revillának a válogatottjával. Politikai pikantéria, hogy a polgármester egy ideje kivált Evo Morales politikai mozgalmából és ellenzékbe vonult.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

A mérkőzés akkor durvult el, amikor  a meccs ötödik percében a fővárosi hivatal egyik védője szabálytalanul akasztotta  a 10-es számú mezt hordó elnököt, amire az államfőt, nem sokat habozott: tökön rúgta az ellenfelet.

A bíró nem vette észre Morales kicsit sem barátságos válaszát, mivel a játék éppen állt két játékos kiállítása miatt. A hangulat odáig forrósodott, hogy a rendőrségnek és a polgármesternek is közbe kellett avatkoznia- Luis Revilla a pályán próbálta csitítani a két feldühödött játékost. Ráadásul a mérközés végeztével – mint a La Razon napilap írta  - a rendőrség le akarta tartóztatni a fővárosi alkalmazottat.

Cartagenát végül  kiállították, míg Morales tovább játszott a 4-4-re végződő mérkőzésen.

Hétfőn, a mérközést után egy nappal az elnöki palota közleményben tette hírül, hogy orvosi tanácsra Evo Morales térdsérülése miatt pihenésre kényszerül. Mint a bolíviai sajtó írja, két orvosa is három-négy napos pihenőt és fizikoterápiás kezelést javasolt az elnöknek, mert a jobb térdén lévő seb és véraláfutás miatt a mozgásában korlátozott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.