Többször is Hitlert védte a középiskolai tanár

Ideiglenesen felfüggesztettek állásából egy közép-franciaországi iskolában dolgozó némettanárt, aki óráin többször is megvédte a náci diktátort.

A diákok elmondása szerint a tanárnő rendszeresen dicsérte Hitlert, aki szerinte jó ember volt, mert autópályákat épített és szerette a zenét. Az oktató néha annak a kívánságának is hangot adott, hogy a német tankok egyszer eljönnek az iskolába, és leigázzák a rakoncátlan diákokat.

A limoges-i Auguste Renoir középiskola diákjai megelégelték a tanár viselkedését. Tizenhét diák összefogott és leírta, mi történik a németórákon, majd elküldte a dokumentumot két szülői egyesületnek, akik továbbították azt a helyi oktatási hatóságnak. A tanárnőt ezután a fegyelmi tanács keddi gyűlésén tizenöt napra felfüggesztették állásából.

Az oktató – aki szeptemberben érkezett Limoges-ba, és kezdett a középiskolában tanítani – tagadja az ellene felhozott vádakat, és fellebbez a döntés ellen a városi közigazgatási bíróságnál. A némettanár nagyon megdöbbent, mikor értesült diákjai panaszáról. A német oktatási hivatal nem akart nyilatkozni az esettel kapcsolatban.

The Local megemlíti, hogy egy hasonló eset történt egy berlini énektanárral is, akit azért hallgattak ki a német hatóságok, mert diákjai szerint felvonultatta a tanulókat, és náci dalokat énekeltetett velük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.