Többórás várakozás Röszkénél

A szabadságot kapott török vendégmunkások egyszerre indultak haza nyugat-Európából, ezért sokáig kell várakozniuk az országot elhagyóknak a röszkei határátkelőnél.

Csütörtök délelőtt több órára nőtt a röszkei határállomás kilépő oldalán a várakozási idő. A Nyugat-Európában dolgozó török vendégmunkások tömegesen utaznak haza szabadságra, emiatt alakult ki a torlódás. Csütörtök délben a várakozók egy részét Mórahalmon és az 55-ös úton a tompai határátkelőhelyre terelték.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: Tompán körülbelül egy óra a várakozási idő, még a kerülővel is hamarabb átjutnak, mint Röszkén. Noha a rendőrség tájékoztató táblákat helyezett ki már az M1-es autópálya Győr környéki szakaszán, azt a törökök nem veszik figyelembe, és a GPS-ük iránymutatása szerint a legrövidebb úton, Röszkénél akarnak átkelni.

Várható, hogy a következő időszakban a hét második felében állandósul a többórás várakozás Röszkénél. A magyar utasoknak azt ajánlják: tájékozódjanak a rendőrség www.police.hu/Csongrád honlapon, a határinformáció menüpontban, amelyet sűrűn frissítenek. Magyar és szerb állampolgárok egy óránál rövidebb várakozással átkelhetnek a naponta 8 és 18 óra között nyitva tartó tiszaszigeti határállomáson.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.