Vagyont keresett egy 16 éves lány névválasztó oldalával

Névválasztó oldalt hozott létre egy brit iskoláslány, amellyel kínai szülőket segít abban, hogy megfelelő brit nevet találjanak gyereküknek.

A mindössze 16 éves Beau Jessup, de már 48 ezer fontos (17,5 millió forint) vagyonnal rendelkezik. A délnyugat-angliai Gloucestershire-ben tanuló lánynak Kínában jutott eszébe, hogy segít brit nevet találni barátai gyerekeinek. Mivel nem bízott saját "szakértelmében", utánanézett, hogy az elmúlt húsz évben a kínai szülők milyen angol nevet választottak a gyerekeiket.

Mint kiderült, a szülők nem nagyon törődtek azzal, hogy a választott nevek milyen jelentést hordoznak. Így történhetett, hogy többen választottak olyan neveket, mint Gandalf, Hamupipőke és Rolex.

Kínában a tradicionális nevek mellett fontos, hogy a gyerekek angol nevet is kapjanak, mivel az használják például az emailezésnél, a jövőbeni tanulmányaiknál, vagy a későbbi brit üzleti kapcsolataiknál.

Jessup segíteni akart a kínai szülőknek, ezért létrehozta a SpecialName.cn nevű weboldalt, amely segítséget nyújt a pozitív névválasztásban - írja az Independent. Miután a szülő kiválasztotta a gyermeke nemét, öt tulajdonságot kell megadnia, amely a legjobban leírja a csecsemőt. A rendszer végül három nevet ajánl kiválasztásra. A szolgáltatásért 60 penny-t, azaz nagyjából 220 forintot kell fizetni. Az oldalt havonta körülbelül 27 ezren látogatták meg, eddig összesen 221 ezren.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.