Többet fogyhat, aki reggeli előtt edz

A reggeli előtti edzés hatékonyabban fogyaszt, és a vérzsírszintet is jobban csökkenti, mint a nap első étkezése utáni mozgás - állítják a Glasgow-i Egyetem tudósai.

Jason Gill, a kutatás vezetője a The Daily Mail című brit lapnak elmondta, hogy azért a legjobb hatású a reggeli előtti edzés, mert éhgyomor esetén a szervezet kénytelen zsírraktáraiból szerezni az energiát.

Reggeli torna
Elderly people exercise at a yard of the Canevaro old people's home in Lima March 24, 2010. This public institution is one the biggest of its kind in Latin America, hosting almost 400 elderly people, including dependent patients and those with senile dementia. 90 percent of its population have been abandoned and more than half used to live in extreme poverty, according to Canevaro's Director, Felipe Aguirre. Picture taken March 24, 2010. REUTERS/Enrique Castro-Mendivil (PERU - Tags: HEALTH SOCIETY)

"Amikor az emberek fogyásról beszélnek, valójában zsírvesztésről van szó" - mondta.

Az egyetem tíz férfival kísérletezett, mindegyiküket háromszor vendégelték meg reggelivel az egyetemen. Az első reggelen csak enniük kellet, a másodikon evés előtt egy órán át élénk tempóban gyalogolni, a harmadikban pedig szintén így kutyagoltatták őket, ám már reggeli után. A reggeli előtti gyaloglás 33 százalékkal több zsírt égetett el, mint a reggeli utáni.

Gill megjegyzi, hogy a gyaloglásnál erőteljesebben is nyugodtan lehet edzeni éhgyomorral, mert a szervezetnek elég tartaléka van másfél-két órás intenzív mozgáshoz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.