Többen megsérültek egy vasúti balesetben Csornán

Többen könnyebben megsérültek, amikor tolatás közben összeütközött két vonat vasárnap délelőtt a csornai vasútállomáson - közölte Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

A 11 könnyű sérült közül nyolcat a helyszínen láttak el, hármat pedig megfigyelésre a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba szállítottak a mentők a csornai vasútállomáson vasárnap délelőtt történt baleset helyszínéről - közölte a GYSEV szóvivője az MTI-vel.

Rázó László jelezte: egyelőre nem tudni, hogy műszaki hiba vagy emberi mulasztás okozta azt a balesetet.

Tájékoztatása szerint a két összekapcsolandó vonat közül az egyiket toló mozdony későn fékezett, és a szerelvény 10-15 kilométeres sebességgel a másiknak csapódott. Kevéssel 10 óra előtt történt baleset, az utasokat egy háromnegyed tizenegykor induló vonat szállította tovább.

A GYSEV Zrt. azonnal megkezdte a vizsgálatot. Először azt kívánják tisztázni, hogy műszaki hiba vagy emberi mulasztás okozta az ütközést - tette hozzá.

A vonat egyik utasának közlése szerint a mentők többekkel nyilatkozatot írattak alá arról, hogy saját felelősségükre utaznak tovább.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.