Több tucatnyi rászoruló kapott tűzifát Zalában

Zala megye több településén összesen 34 rászoruló kapott eddig adományként egy-egy köbméter tűzifát a hétvégén; Zalaegerszegen új melegedőhelyet nyitott a katasztrófavédelem, miután megtelt a vöröskereszt hajléktalanszállója - közölte a megyei kormánymegbízott hétfői sajtótájékoztatóján.

Rigó Csaba, a megyei védelmi bizottság elnökeként beszélt arról, hogy a lakosságtól az önkormányzatokhoz érkezett jelzések alapján öt településen szállítottak adományból beszerzett tűzifát a rászorulóknak. Az E.ON Hungária kétmillió forintos felajánlásából vásárolt tüzelőt a zalaegerszegi Omega GM Kft. munkatársai - szintén önkéntes felajánlásaként - szállították ki Zalaegerszegen tizenkilenc, Nagykanizsán három, Oltárcon kettő, Lasztonyán hét,  Csörnyeföldön pedig három családhoz.

A kormánymegbízott elmondta: Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Keszthelyen működnek hajléktalanokat befogadó fűtött szállások, de miután a zalaegerszegi megtelt, a katasztrófavédelem egy ideiglenes melegedőt is nyitott. A zalai megyeszékhelyen egy korábbi bölcsőde épületében alakítottak ki "túlélő pontot", ahol az első napokban már több hajléktalan vette igénybe a lehetőséget - civil szervezetek ételt is hoztak számukra -, de szükség esetén akár kétszáz embernek is meg tudják nyitni a helyiségeket.

Zalában az elmúlt hétvégén csak Nagykanizsa és Keszthely térségében volt kisebb havazás, amely nem okozott jelentős közlekedési gondokat, de - valószínűleg a hideg időjárás okaként - két településen is rövid időre szünetelt az áramszolgáltatás. Nagyrécsén és Nemesrádón összesen 249 háztartásban volt áramszünet, de a szakemberek egy óra alatt helyreállították a hibákat.

Rigó Csaba közölte azt is: a megelőzést szem előtt tartva kértek információt a gázszolgáltatótól, amely a közelmúltban összesen 81 családnál kapcsolta ki a gázellátást. A helyi települési vezetők vagy megbízottaik az elmúlt napokban felkeresték az érintetteket, hogy szükség esetén segíteni tudják őket esetleges fűtési gondjaik megoldásában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.