Több száz új növény- és állatfajt találtak egy perui nemzeti parkban

365 eddig nem dokumentált növény- és állatfajt talált egy perui nemzeti parkban az amazóniai esőerdő felfedezésére indult kutatócsoport - idézte a WCS környezetvédő szervezet eredményét a LiveScience című ismeretterjesztő portál.

A most bejelentett felfedezéseket a Peru délkeleti részén fekvő Bahuaja Sonene Nemzeti Parkban tette a mintegy tucatnyi tagból álló kutatócsoport. Az újonnan lejegyzett növény- és állatfajok létezését a világ más részeiről már jelentették, ám a Bahuaja Sonene területén még senki nem látta ezeket a fajokat.

A felfedezés 30 eddig dokumentálatlan madárfajt, két emlősfajt (denevéreket), valamint 233 pillangót és lepkét is tartalmaz. 1996-os létrehozatala óta a nemzeti parkban ilyen méretű kutatóexpedíció nem zajlott.

A Bahuaja Sonene Nemzeti Parkban több mint 600 madárfaj, 180 emlősfaj, 50 hüllő- és kétéltűfaj, 180 halfajta, valamint 1300 lepkefajta él. A Természetvédelmi Világszervezet (WWF) adatai szerint az Amazonas vidékén minden harmadik napon fedeztek fel az elmúlt évtizedben (1999 és 2009 között) új fajokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.