Zsuzsi rekorder lehet több mint tízezer képeslapjával

A világ 78 országából, több mint 9100 képeslapot kapott rekordidő alatt egy tizenkét éves marosvásárhelyi diáklány, és ezzel megnyerte a Román Posta „A képeslapok megmutatják neked a világot” elnevezésű versenyének összes díját.

A 12 éves Boni Zsuzsanna 9124 képeslappal jelentkezett az idén júniusban meghirdetett versenyre, azonban a kislány címére továbbra is érkeznek a színes lapok, számuk megközelíti már a 10 ezret – írja a Marosvásárhelyi info.

A kislány munkáját földrajztanára, Körtesi Sándor segítette, aki több száz email és levelet küldött szét ismerőseinek, amiben arra kérte őket, hogy küldjenek Zsuzsi címére egy-egy helyi képeslapot. A több nyelvre lefordított üzenet aztán bejárta a világot, így a diáklány a verseny többi részvevőjének 500 képeslapos átlagához képest kimagasló eredményt ért el: a világ 78 országából több mint 9100 üdvözletet kapott.

A legtávolabbi világrész, ahonnan képeslapot adtak fel Zsuzsi részére, a Déli Sark. Az ott dolgozó kutatók üdvözletére azonban várni kell, amíg a jégtörő hajó megérkezik, ugyanis azzal postázzák majd el képeslapot. A diáklány kapott képes levelezőlapot Ausztráliából, a Hawaii-szigetekről, Új-Zélandról és a Szamoa-szigetekről is, de a leghosszabb utat az Afrikai küldemények járják be, melyek érkezése a napokban várható, holott már júliusban feladták őket.

Zsuzsi szorgalmának köszönhetően megnyerte a Román Posta versenyének összes nyereményét: a romániai képeslapok, európai képeslapok és a világ más országaiból származó képeslapok kategóriában is ő lett a győztes. A fődíj egy hétnapos, autóbuszos európai körutazás.

Az izgalmaknak ezzel még nincs vége, Boni Zsuzsannának ugyanis jó esélyei vannak bekerülni a Rekordok Könyvébe. A Román Posta képviselői – akik maguk is megdöbbentek a kislány eredményein - , most azon dolgoznak, hogy a marosvásárhelyi diáklányt bejegyezzék a nagykönyvbe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.