Több mint száz delfin pusztult el Új-Zéland partjainál

Állatvédők és önkéntesek százai siettek a vízi emlősök segítségére, végül 43-at sikerült megmenteni a 63 delfinből. Új-Zéland partjainál minden nyáron sok delfin és bálna sodródik ki a partra, a jelenségre eddig nem sikerült tudományos magyarázatot találni.

Mintegy 125 partra vetett gömbölyűfejű delfin pusztult el Új-Zéland partjainál a hétvégén.

Az állatok egyik csoportja az Északi-szigeten úszott ki a partra. Állatvédők és önkéntesek százai siettek a vízi emlősök segítségére: egész nap cserélték a nedves ruhákat az állatok testén, hogy ne száradjanak ki, majd a dagállyal megpróbálták visszajuttatni őket a tengerbe. Végül 43-at sikerült megmenteni a 63 delfinből. Hétfői jelentések szerint a megmentett állatok már jócskán kint úsznak a nyílt tengeren, biztonságos távolságban a parttól.

A Déli-szigeten partra sodródott 105 társuk kevésbé volt szerencsés. Őket egy turistákat szállító repülőgép pilótája vette észre, sajnos túl későn. A helyszínre érkező állatvédők a delfinek többségét már holtan találták, a még agonizálókat el kellett altatni.

Új-Zéland partjainál minden nyáron sok delfin és bálna sodródik ki a partra. A jelenségre eddig nem sikerült tudományos magyarázatot találni.

Partra vetődött gömbfejű delfint próbálnak megmenteni a Colville-öbölben, Coromandeltől északra
Coromandel, 2009. december 28. Partra vetődött gömbfejű delfint tartanak nedvesen az emberek a Colville-öbölben, Coromandeltől északra, az azonos nevű új-zélandi félszigeten 2009. december 27-én. A partra vetődött több tucat tengeri emlősből húsz elpusztult, negyvenhármat pedig sikerült az önkénteseknek és a természetvédelmi őröknek visszatuszkolniuk a tengerbe. (MTI/AP/New Zealand Herald/Steven McNicholl)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.