Több mázsányi élő halat zsúfoltak be furgonjukba az orvhalászok

Lopott halat szállító orvhalászok buktak le több mázsányi zsákmányukkal Szolnokon – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-vel.

Veres Éva tájékoztatása szerint a Tisza-parti megyeszékhely járőrei közúti ellenőrzés során még kedden, a kora esti órákban állították meg azt a furgont, melynek rakterét átvizsgálva mintegy 2,5 mázsa élő halat találtak összezsúfolva egy fateknőben, zsákokban és műanyag rekeszekben.

Később kiderült: a csaknem 150 000 forint értékű lopott halat – zömmel a karácsonyi időszakban a szokásosnál is kelendőbb pontyokat - eladásra szánták, ezért a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei előállították a jármű vezetőjét és társát, egy 37 és egy 24 éves kenderesi férfit. Ellenük lopás bűntett megalapozott gyanújával indult eljárás.

Mivel a feltételezett elkövetők kerítőháló segítségével fogták ki a halakat, és azokat a szükséges engedélyek, víz, illetve levegőztető rendszer kiépítése nélkül, élő állapotban szállították, állatkínzás miatt is felelősségre vonásra számíthatnak – tette hozzá a szóvivő.

Jelezte: a nyomozás során egy - az ügyben orgazdaként ugyancsak szerepet játszó - 29 éves szolnoki férfi is a hatóság látókörébe került, akit időközben ugyancsak előállítottak a rendőrségre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.