Több ember megsérült, amikor leszakadt egy etető a moszkvai állatkertben

Tíznél is többen megsérültek a moszkvai állatkertben, amikor leszakadt alattuk az a fából készült emelvény, amelyről a zsiráfokat etették.

A balesetet szenvedett emberek közül egyes adatok szerint hét embert kellett kórházba vinni, a többieket a mentősök a helyszínen látták el. A sérültek között gyermekek is vannak.

A Moszkva központi részén, a Krasznaja Presznya metrómegállónál található állatkert vezetői a látogatókat hibáztatják, mivel a zsiráfetető emelvényt a nagy eső miatt elkerítették, ponyvával is letakarták, hogy senki se használja azt. Ennek ellenére szemtanúk szerint legalább tízen kapaszkodtak fel az állványra, amely összeomlott alattuk.

A szerkezeten egyszerre csak két személy tartózkodhatott volna: egy felnőtt és egy gyermek.

A Lifenews orosz hírportál értesülése szerint a négy méter magas emelvényről lezuhant emberek közül többen komoly sérüléseket szenvedtek: beverték a fejüket és lábukat törték. A moszkvai nyomozóhivatal 13 sérültről tud. A hatóság eljárást indított az ügyben.

A zsiráfetetőnél, amikor az működik, mindig áll egy állatkerti alkalmazott, aki az engedélyezett állateledelt osztja és ügyel a szabályok betartására - magyarázta Szergej Kapkov, az állatkertet működtető moszkvai főpolgármesteri hivatal kulturális osztályvezetője, aki munkatársaival együtt sokat tett az utóbbi években azért, hogy a kert korszerű élményparkká váljon.

Szamszon Hamletovics Lenyingradov nem sérült meg a balesetben - tartotta fontosnak megjegyezni a Moszkvoszkij Komszomolec című bulvárlap. A baleset ugyanis a különleges nevet viselő zsiráf kifutója mellett történt. A moszkvai állatkert élő jelképe 1993-ban, az akkor még Leningrádnak nevezett orosz nagyvárosban született.

Az épület, amelyben a neves állat él, maga is nevezetesség, ugyanis még 1892-ben épült. A moszkvai állatkert jövőre lesz 150 éves.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.