Játékosabb szerelmi életet szeretnénk 2015-ben

Egy friss, online kutatás szerint a magyarok többsége „új életet kezdett” januárban: például minden harmadik fogadkozó egészségesebben él majd, de minden tizedik ember megújítja a szerelmi életét is.

A magyarok 60%-a döntött úgy, hogy 2015-ben végre megreformálja az életét. Minél fiatalabb valaki, annál könnyebben fogadkozik: az idei évet a 18-35 évesek 65%-a indította valamilyen fogadalommal, ugyanez az arány az 55 év felettiek körében csupán 53%.

A legtöbben, azaz minden harmadik ember szeretne egészségesebben élni, a válaszadók 27%-a szerint a mindennapi stressz kezelésére és a pihenésre kell jobban odafigyelniük, illetve minden negyedik megkérdezett szeretne több időt tölteni a családjával, szeretteivel. A káros szenvedélyekre vonatkozó, tipikus újévi fogadalmak idén nem voltak népszerűek, a magyarok csupán 7%-a döntött úgy, hogy felhagy valamelyik korábbi rossz szokásával.

A fogadalmak a szerelmi életet is érintik. A „Kezedben a döntés!” elnevezésű kampány online kutatásból kiderült, hogy minden tizedik megkérdezett szeretne pozitív változásokat elérni ezen a téren. A szerelmi megújulásra vágyók között egyébként kicsit több a férfi, mint a nő (58-42%), jórészt fiatalok, azaz a 18-35 évesek.

A válaszadók többsége szerint a jó szexuális élet a megfelelő partnertől (65%) és a társak közötti, jó lelki kapcsolattól (55%) függ, de sokan voksoltak arra is, hogy sok energiát kell fektetni a kapcsolatba, játékosnak és kreatívnak kell lenni, illetve fontos a könnyedség és a biztonságérzet is, például a hatékony fogamzásgátlás.

A fiatalok egyébként teljesen mást tartanak fontosnak az ágyban, mint az idősebbek, és nincs ez másként a nők-férfiak viszonylatában sem. Például a könnyed, biztonságos fogamzásgátlásra voksolók 40%-a eléggé fiatal, azaz 18-35 év közötti, ezzel szemben a kreativitásra, játékosságra szavazók nagyobb része inkább 35 év feletti (39%). Meglepőnek tűnhet, hogy sokkal több férfi gondolja azt, hogy a megfelelő fogamzásgátlási módszer megtalálása lényegesen befolyásolja a szexuális élet minőségét (60% férfi-40% nő).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.