Több százezerbe kerülhet egy öngyilkossági kísérlet

Vizsgálat deríti ki, kötelezhető-e a mentés költségeinek megtérítésére az a makói férfi, akit hétfő este tűzoltók hoztak le a kiszombori Telekom-toronyból – írja a Délmagyar hírportál.

Valószínűleg öngyilkossági szándékkal mászott fel egy 30 éves férfi hétfő este a kiszombori Telekom-torony tetejére. A férfit családtagjai és egy pszichológus is kérlelte, hogy ne tegyen kárt magában. Végül a tűzoltók hozták le a toronyból, majd kórházba került.

Most azt vizsgálják, behajtható-e a férfin a mentés költsége, a vonatkozó törvény szerint ugyanis fizetésre kötelezhető az, aki „a beavatkozást igénylő eseményt szándékosan okozta" – mondta el a lapnak Molnár Krisztina főhadnagy, a megyei katasztrófavédelmi szóvivője.

Előfordult már, hogy a katasztrófavédelem hasonló esetben több százezer forintos számlát küldött. Annak eldöntésére, hogy a mintegy nyolc órán át a 30 méter magas kiszombori torony tetején időző férfinak állnia kell-e a mentési költségeket, minden körülmény, így az orvosi szakvéleményt is figyelembe veszik. Hogy a konkrét esetben mekkora összegről lehet szó, az csak a vizsgálat lezárása után derül ki.

A kiszombori torony a Magyar Telekomé, de más szolgáltatók berendezéseinek is helyet ad. A mentés idején egy környékbeli lakó szóvá tette, hogy bár a tornyot körbekerítették, azon könnyen át lehet mászni. A cég kommunikációs igazgatója azt nyilatkozta, bár a tornyokat és kapukat lakattal, zárral védik, azokat néha megrongálják. A hiányosságokat igyekeznek azonnal pótolni, ám az objektumok állandó őrzését nem lehet megoldani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.