Több száz tonna hulladék gyulladt ki Oroszlánynál

A Vértesi Erőmű telephelyén, Oroszlány közelében kigyulladt egy négyezer tonnás hulladéktároló egy része. A több száz tonnányi izzó anyag oltásán 11 tűzoltó, 3 fecskendő és több munkagép dolgozik - mondta el a megyei katasztrófavédelem szóvivőhelyettese vasárnap az MTI-nek.

Káli Sándor tájékoztatása szerint a telephelyen az erőműi célra hasznosítható őrölt hulladékhalom alulról több ponton begyulladt. A tűzoltók péntek óta munkagépekkel hordják ki a tárolóból az anyagot és vízzel oltják, a vasárnap déli órákra az izzó hulladék felét már eloltották.

A szóvivőhelyettes hozzátette, szombaton a katasztrófavédelem laborkocsijának mérése szerint csak a tűz közelében került egészségre káros anyag a levegőbe, a méréseket vasárnap is folytatják. Az oltásban részvevők az elhárítás közben légzőkészülékben dolgoznak.

Káli Sándor elmondta, a csarnokból az udvarra kihozott anyagból az oltás közben gőz is felszabadul, ezért lakosság a környéken kellemetlen szagot érezhet, illetve gőzfelhőt láthat. Az oltás várhatóan hétfő reggelre fejeződik be.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.