Több száz szexbűnözőnek veszett nyoma

Közel négyszáz regisztrált szexuális erőszaktevő és pedofil tűnt el nyomtalanul az Egyesült Királyságban az elmúlt 14 évben Nagy-Britanniában - mutatta ki egy friss felmérés.

Szám szerint 396 olyan személyről nincs tudomása a hatóságoknak, akik nemi erőszak vagy pedofília miatt kerültek korábban a rendőrség látóterébe - írja a The Telegraph.

A több száz bűnöző annak ellenére jóformán nyomtalanul tűnt el a rendszerből, hogy elvileg a Metropolitan Police folyamatosan nyomon követi az életüket. Csak Londonból 167 bűnöző szívódott fel; egy elkövetőt már 2000 óta nem találnak, míg a több olyan is van, akinek 10-13 éve nyoma veszett.

A rendőrség nem hajlandó nyilvánosságra hozni az eltűnt bűnözők a nevét és fényképét, azt állítják ugyanis, így akarják elkerülni az önbíráskodást.

Sara Payne, akinek nyolcéves kislányát egy korábban regisztrált pedofil rabolta el és ölte meg, arra kérte a hatóságokat, hogy szervezzenek összehangolt akciókat az elkövetők megtalálására. „Teljesen elfogadhatatlan, hogy regisztrált szexuális erőszaktevőknek csak úgy nyomuk veszhet, veszélyeztetve ezzel az egész társadalmat” - tette hozzá a The Phoenix Post aktivistájaként tevékenykedő nő.

A brit Kidscape nevű gyerekvédelmi szervezet vezetője elmondta: tisztában vannak vele, hogy a szexuális bűnözők monitorozása nagyon nehéz, ugyanis éppen ők azok, akik nem rendelkeznek bejelentett lakóhellyel, így pedig sokkal nehezebb kivitelezni az előírt ellenőrzési kötelezettséget.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.