Több mint ötvenen haltak meg egy mexikói börtönlázadásban

Börtönlázadás tört ki helyi idő szerint csütörtök hajnalban egy észak-mexikói börtönben. Tűz ütött ki, több mint ötven ember meghalt.

A lázadás Nuevo León államban történt, a Monterey közelében található Topo Chico börtönben. A BBC közlése szerint az épületkomplexum felett füst gomolyog. Úgy tudni, eddig egyetlen rab sem szökött meg.

Az nem világos, hogy miért tört ki a lázadás, és hogyan ütötte fel a fejét a tűz. A mexikói lap, az El Universal szerint a börtön négy épületének egyikében valószínűleg bútorokat és szemetet gyújtottak fel a rabok. A hatóságok biztonsági kordonnal vették körül a környéket. Az incidensben több mint ötvenen vesztették életüket, de pontos számot majd csak később közölnek a mexikói hatóságok.

Szemtanúk szerint a börtönből robbanások hallatszottak, mielőtt a lángok felcsaptak volna. Voltak olyanok, akik a mexikói drogkartellhez kötötték a történteket, de a lázadások és az erőszak amúgy is gyakori az általában túlzsúfolt, korrupt tisztségviselőktől hemzsegő börtönben.

A lázadás egy nappal Ferenc pápa mexikói látogatása előtt történt. Az egyházfő állítólag egy észak-mexikói börtönbe is ellátogat.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.