Több mint ötven év után mehet börtönbe a feleséggyilkos

Gyilkosság vádjával kell bíróság elé állnia egy 76 éves férfinak délnyugat Louisianában, aki 1962-ben végezhetett első feleségével.

Ötvennégy év után elég bizonyítékot találhatott az amerikai ügyészség arra, hogy egy férfi megölte az első feleségét. 1963-ban az esküdtszék úgy vélte, hogy Felix Vail nem gyilkolta meg a feleségét, ezért ejtették az ellene felhozott vádakat.

Vail 1962-ben végezhetett Mary-vel, akivel egy közös gyermekük volt. A férfi akkoriban azt állította, hogy felesége a folyóba esett, miközben halásztak. A halottkém is megerősítette, hogy a nő halálát véletlen fulladás okozhatta. Vail szabadon távozhatott.

2012 novemberében azonban újra előkerült az ügy, megjelent ugyanis egy sorozat Mary halálával kapcsolatban, ami leleplezte Vail barátnőjének, Sharon Hensleynek 1973-as, illetve a második feleség, Annette Craver eltűnését. Az adatgyűjtés során megkérdezték a patológust, fotókat elemeztek Mary boncolásáról. A halottkém megállapította, hogy gyilkosság történt. Vail ellen 2013-ban vádat emeltek.

Az ügyészség most nemcsak az első feleség megöléséért akarja felelősségre vonni a férfit, hanem a barátnő és a második feleség eltűnéséért is - írja az ABC News. A rendőrség szerint a férfinak oka lehetett eltenni láb alól Sharon Hensleyt, miután az megtudta barátja 8 éves fiától, hogy megölte az első feleségét.

Vail a második feleségéről azt mondta, hogy 1984 októberében felszállt egy buszra, és Mexikóba szökött. Valószínűbb azonban, hogy őt is megölte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.