Több korlátozást is feloldanak a Széll Kálmán téren

Több közlekedési korlátozást felold a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Széll Kálmán téren vasárnap délután, így "érezhető javulás" állhat be a tér közlekedésében.
A központ csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, megnyitják a forgalom előtt a Szilágyi Erzsébet fasor-Széll Kálmán tér-Krisztina körút nagy csomópontot, így újra két-két sáv vezet majd a Krisztina körút-Szilágyi Erzsébet fasor útvonalon mindkét irányba, és ismét lehet majd a Szilágyi Erzsébet fasorból a Széll Kálmán térre balra kanyarodni.

A Várfok utca alsó szakasza újra a Csaba utca felé lesz egyirányú, a Csaba utca pedig a Várfok utca és Krisztina körút között az utóbbi felé lesz csak járható.

Ezt megelőzően aszfaltozási és közműépítési munkák miatt még lesznek korlátozások: szombaton a Margit körutat és a Szilágyi Erzsébet fasort összekötő északi útpályáját aszfaltozzák, ezért délután egyes ütemekben már csak egy sávon lehet a Margit körútról a Krisztina körút felé közlekedni. Szombaton a Krisztina körút felől érkezők a térről nem tudnak majd a Dékán utcába balra kanyarodni.

Szombaton és vasárnap ezek mellett a Vérmező út Széna tér felőli torkolatában közműépítés miatt a három forgalmi sávból kettőt lezárnak.

A munkálatok miatt ideiglenesen áthelyezik a 21-es és 21A, a 139-es, a 140-es és 140A, valamint a 142-es autóbusz Széll Kálmán téri végállomását.

A Széll Kálmán tér felújításának munkái 2015 januárjában kezdődtek el, a teljes rekonstrukció 2016 tavaszára fejeződhet be.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.