Több fontos szereplő is kimarad az új Trónok Harca-évadból

Bár az HBO nagysikerű sorozata a tizenkilenc jelölésből csak négyet váltott díjra a tévés Oscar-ként is emlegetett Emmy-díjátadón augusztus végén, a nézők töretlen rajongással várják a történet folytatását. Az ötödik évad azonban több fontos karaktert is nélkülözni fog.

A Trónok harca című fantasysorozat George R. R. Martin A tűz és jég dala című regényciklusánka történetét dolgozza fel. A regény az Egyesült Államokban 1996-ban, Magyarországon pedig 2003-ban jelent meg, a sorozat első része 2011. áprilisában debütált a tengerentúlon. Jelenleg a világ 76 országában sugározzák, köztük nálunk is.

A könyvben (és így a sorozatban is) különböző nemesi és királyi családok történetei elevenednek meg, a sztorik párhuzamosan futnak egymással és persze időnként össze-összeérnek.

A negyedik évad első részének levetítése után, idén áprilisban az HBO bejelentette, a nagy sikerre való tekintettel további két évadot rendeltek a sorozatból. A forgatások már elkezdődtek, ám mint kiderült, több szereplőt is nélkülöznünk kell majd a régóta várt ötödik évadból.

A jószívű melák óriást, Hodort alakító Kristian Nairn az Australian Broadcasting Channelnek elmondta, ő és Brain Stark karaktere (Isaac Hempstead-Wright játsza) nem fog felbukkannia következő tíz részben. Ennek valószínűleg az az oka, hogy Hodor és Brian története háttérbe kerül abban a kötetben, amit most filmre visznek - írja a Variety.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.