Több áldozata is lehet a molesztáló taxisnak

Egy januári eset miatt kezdett el nyomozni az 54 éves bécsi taxis után, néhány napja azonban két korábbi áldozata is jelentkezett.

A férfi január 30-án támadott meg egy 29 éves nőt, akit az U4 nevű klubnál vett fel Meidlingban hajnali 4:15-kor - számolt be a Local. A nő elalhatott a hátsó ülésen. Ezt kihasználva a taxis Langenzersdorfba hajtott vele, ahol megállította a kocsit és megtámadta az utasát. 

A nőnek sikerült elmenekülnie. A rendőrség pedig a GPS és a diszpécserközpont segítségével azonosította, hogy melyik taxiról volt szó és végigkövették az autó útvonalát a támadás éjszakáján.

A sofőrt március 1-jén tartóztatták le bécsi otthonában. A férfi részben elismerte tettét, azonban azt állította, hogy a nő beleegyezett a szexuális aktusba. 

A rendőrség úgy véli, nem ez volt az első eset, amikor a sofőr megtámadott egy nőt, így a hétvégén közzétették a férfi fotóját – de a nevét nem – egy felhívás kíséretében. Abban reménykednek, hogy az esetleges további áldozatok jelentkeznek a hatóságoknál.

Ennek nyomán két nő már fel is vette a kapcsolatot a rendőrséggel. Azt állítják, őket is szexuálisan zaklatta a férfi. „Kollégáimmal most azt vizsgáljuk, hogy ők is valóban a taxisofőr áldozatai voltak-e” - mondta el a rendőrség szóvivője, Patrick Maierhofer.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.