47 milliót bukott két magyar Mauritiuson

Megközelítőleg negyvenhét millió forint be nem jelentett készpénzt találtak és koboztak el két magyar férfitől a Mauritius Sir Seewoosagar Ramgoolam reptéren. A két férfit a helyi hatóságok kihallgatták, majd elengedték őket a pénzük nélkül.

A még áprilisban történt esetről az Index számolt be a mauritiusi Le Défi lapra hivatkozva. Az ügyben még mindig tart a vizsgálat, egyelőre semmilyen szálat nem zárnak ki a hatóságok. Bár a két férfi a kihallgatásán azt állította, hogy a náluk talált pénzből ingatlanokat akartak venni, a helyi hatóságok szerint az is lehet, hogy pénzmosás során tettek szert erre a vagyonra.

A mauritiusi hatóságok azt is próbálják ellenőrizni, hogy a két férfinél már az országba érkezésükkor is ennyi pénz volt-e, és azt is vizsgálják, hogy kikkel léptek kapcsolatba.

A két férfit a reptéren a vámosok tartóztatták fel, miután olyan információt kaptak, hogy sok pénz van náluk, amiről nem nyilatkoztak, csak beálltak a sorba a reptéren. A hatóságok a pénzt lefoglalták, de a két férfi felszállhatott a gépre, mivel azt állították, visszatérnek majd az országba. Ez azonban azóta sem történt meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.