Tizenöt tiszavasvári áramtolvaj ellen indult eljárás

Tizenöt tiszavasvári áramtolvajt állított elő a rendőrség – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

Fedor Rita elmondta: nyolc ember ellen büntető-, héttel szemben pedig szabálysértési eljárás indult, attól függően, hogy milyen értékű kárt okoztak az illegális áramvételezéssel a szolgáltató E.ON Zrt.-nek.

A főhadnagy tájékoztatása szerint negyvennyolc embert értek áramlopáson hétfőn Tiszavasváriban, a rendőrség, az E-ON Zrt. és a helyi önkormányzat által közösen szervezett ellenőrzési akcióban, közülük tizenötöt állítottak elő.

Hozzátette: a nyolc áramtolvajt a lopás vétsége miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják, míg a hét szabálysértő büntetése százötvenezer forintig terjedő bírság vagy 60 napig terjedő elzárás lehet. Fedor Rita megemlítette, hogy a rendőrség a jövőben rendszeresen és visszatérően járőrözik Tiszavasvári áramlopásoktól leginkább érintett büdi városrészében, s azonnal intézkednek, ha illegális áramvételezéseket észlelnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.