Kettős gyilkosság: 19 év után is hallgat a libanoni férfi

Nevet változtatott, ezért nem sikerült hosszú évekig elfogni az 1996-os újpesti kettős gyilkosság elkövetőjét. A magyar rendőrök Charbel A. B. néven keresték, miközben ő M. Boulos néven járta a világot.
A BRFK nyomozói napokkal az 1996. április 15-i újpesti kettősgyilkosság után már azonosították a feltételezett elkövetőt, Charbel A. B.-t. Április 26-án európai elfogató parancsot adtak ki ellene, mivel okkal feltételezték, hogy miután eladta a gyilkossággal szerzett ékszereket, el is hagyta az országot.

Charbel A. B. közönséges rablógyilkos volt, kevés pénzéért és az ékszereiért ölte meg az újpesti asszonyt és annak gyermekét. Hiába kerestette azonban a BRFK, senki nem tudott róla semmit.

Mígnem 2011. augusztus 8-án egy M. Boulos névre kiállított okmányokkal rendelkező férfit Libanonban áruházi lopáson értek. Az eljárás során ujjlenyomatot is vettek tőle. Később az alapján sikerült azonosítani őt: kiderült, hogy ő az a férfi, akit Charbel A. B. néven akkor már 15 éve körözött a magyar rendőrség kettős gyilkosság gyanújával.

Ám mire a rendőrség léphetett volna, M. Boulos már elhagyta Libanont. Ekkor új információkkal frissített elfogató parancsot adtak ki ellene. Újabb három évnek kellett eltelnie, amíg M. Boulost 2014. október 8-án Svájcban elfogták, majd az ilyenkor szokásos procedúra végén átadták a magyar rendőrségnek.

A férfi információink szerint Budapestre szállítását követően nem tett vallomást, és egyáltalán nem hajlandó együttműködni a magyar rendőrséggel. Emiatt a BRFK nyomozói is csak visszafogottan nyilatkoznak a 19 évvel ezelőtti gyilkosságról, és a nyomozás érdekeire hivatkozva semmit nem árulnak el arról, milyen bizonyítékok szólnak a libanoni férfi ellen.

Bognár Kinga, a BRFK szóvivője érdeklődésünkre csak annyit mondott, hogy a férfit Magyarországra érkezése után őrizetbe vették, és kezdeményezik az előzetes letartóztatásba helyezését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.