Tizennégy órán át várta a mentőket a magyar férfi

Több mint húsz méter mély szakadékba zuhant egy magyar férfi szombaton egy kelet–tiroli gleccseren, ahonnan 14 órányi várakozás után mentették csak ki.

A mélybe zuhant hegymászó egy társával együtt vett részt egy sítúrán a Großvenedigeren, Ausztria gleccserekkel fedett, negyedik legmagasabb hegyén. Mivel a kísérő nem tudott segíteni bajba jutott társán, azonnal értesítette a mentőket. Peter Ladstätter, a kelet-troli hegyi mentők parancsnoka az Osttirol Heute osztrák lapnak elmondta, hogy nem sokkal este nyolc után kapták a riasztást sms-ben. Huszonhat ember indult a keresésükre, köztük alpinista rendőrök és egy mentőorvos. A rossz időjárási körülmények miatt a mentőosztag csak 14 óra múltán, nem sokkal hajnali három után találta meg a baleset helyszínét GPS segítségével.

A hegymászó kisebb sérülésekkel és bordatöréssel megúszta a zuhanást, így tudott mozogni és a megfelelő felszerelés miatt nem hűlt ki, sőt, miután kiszabadították a szakadékból, saját lábán jutott el Johannishüttéig, ahonnan húsvét vasárnap a mentőosztagot és a két hegymászót helikopterrel szállították tovább Prägratenbe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.