Tizennégy betörés történt egyetlen éjszaka alatt egy faluban

Tizennégy családi háznál jártak tolvajok vasárnapról hétfőre virradóra Rábapatonán, a tettesek udvarokból, melléképületekből vittek el elsősorban kábeleket, de üzemanyagnak, szegélynyírónak is lába kélt.

 

A község főutcájának kevés olyan háza akad, ahol nem jártak az idegenek vasárnapról hétfőre virradó éjjel. Szalay Zsolt rendőr törzszászlós, körzeti megbízott a kisalfold.hu-nak elmondta: az ismeretlen személyek feltehetőleg a közeli töltőállomás mellett jutottak ki autóval a kertek mögötti földútra, és onnan mentek be az udvarokra, melléképületekbe. Rongálással sehol sem okoztak kárt, a hátsó ajtók, kapuk ugyanis több helyen nyitva voltak, de olyan ingatlan is akadt, ahol egy kisebb épületre felmászva, majd onnan leugorva jutottak beljebb.

„A személyi biztonság nem forgott veszélyben, a tettesek ugyanis nem kíséreltek meg betörni a házakba. Jellemzően még az értékesebb gépekhez sem nyúltak, láthatólag elsősorban a kábelek és a fémek érdekelték őket, az egyik portáról például két vaséket loptak el" – mondta a rendőr.

Jutasi Kálmán polgármester azt mondta, még csak hasonló bűncselekmény-sorozatra sem emlékeznek a faluban, ahol működik polgárőrség, bár aznap éjszaka azonban éppen nem járőröztek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.