Tizennégy éves lányokra utazott a hajdúhadházi rém

Személyi szabadság megsértése bűntett, szexuális visszaélés bűntett és kerítés bűntette miatt nyomozott H. Lajossal szemben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya.

A férfi 2010 októberében bezárt egy 14 éves kislányt hajdúhadházi házába, ahol bántalmazta és közösülésre kényszerítette, majd 2013 áprilisában ugyanez tette egy másik 14 éves lánnyal is. H. Lajos a két lányt többször is arra kényszerítette, hogy prostituáltként dolgozzanak Debrecenben, majd elvette tőlük a pénzt írja a police.hu.

Az egyik lány 2014. április 27-én elakart menni a férfi házából, de H. Lajos nem engedte. Megverte és bezárt egy szobába. A lánynak azonban 2014. májusban sikerült megszöknie.

2014. december 30-án este a debreceni Nagyállomáson találkoztak véletlenül. A férfi nem engedte, hogy a lány felszálljon a vonatra. Megfogta, visszahúzta, majd többször megütötte. Rá akarta kényszeríteni, hogy menjen vele vissza Hajdúhadházra. Az ellenőrök azonban rászóltak a fenyegetőző férfira, így a lány el tudott szaladni.

A feljelentést követően a rendőrök megkeresték a hajdúhadházi lakost. 2015. június 2-án a 26 éves férfit otthonában elfogták és a megyei rendőr-főkapitányságra előállították. A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amit a Debreceni Járásbíróság 2015. június 4-én elrendelt.

A rendőrség a nyomozást a napokban befejezte és vádemelési javaslattal továbbította az ügyet az illetékes ügyészségnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.