Tizenhét országban nyolcszáz fertőzött - Magyarország 'tiszta'

Száz gyanús esetet szűrtek ki Ferihegyen, de egyik sem sertésinfluenzás. Az új vírus eddig nyolcszáz embert fertőzött meg a világon, tizenhét országban.

Amint az Egészségügyi Szervezet (WHO) úgy ítéli meg, hogy izolálták a betegséget okozó vírust, azt azonnal megküldik Magyarországnak - mondta újságíróknak Székely Tamás egészségügyi miniszter.

Továbbra sincs új vírussal fertőzött beteg hazánkban, a reptéri ellenőrzéseknél nagyjából száz gyanús esetet szűrtek ki. "Az elmúlt napokhoz képest nincs új fejlemény" - fogalmazott a tárcavezető, hozzátéve: naponta több alkalommal kapnak jelentést az Egészségügyi Világszervezettől (WHO), amelynek legfrissebb adatai szerint 800 beteget regisztráltak világszerte, 17 országból. A legtöbb eset Mexikóban és Spanyolországban van.

A Ferihegyi repülőtéren naponta nyolcezer ember halad el a múlt héten felállított infrakamerák előtt, de azoknál sem igazolódott a vírusfertőzés, akiket a kamera kiszűrt vagy akik jelentkeztek az ellenőrző pultnál - mondta Székely Tamás.

A miniszter hozzátette, hogy új vírustörzsről van szó, amely ellen nincs védettsége az emberi szervezetnek, ezért fontos az eddig meghozott intézkedések fenntartása.

Maszkban is csak kevesen merészkednek az utcára Mexikóvárosban
Maszkban is csak kevesen merészkednek az utcára Mexikóvárosban
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.